Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Εθελοντικά Μαθήματα Κεντήματος από την κυρία Έφη Ξυφτέρη


Θέλω να σας ενημερώσω τα εξής :
Πήρα μια πρωτοβουλία να απευθυνθώ στο Δήμο προκειμένου να αναλάβω ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ τη δημιουργία ενός τμήματος εκμάθησης κεντήματος.
Σκοπός μου είναι, η αγάπη και η όποια γνώση με συνδέει με το κέντημα να τις μεταδώσω σε κάθε ενδιαφερόμενη, νέα ή μεγαλύτερη, άπειρη ή έμπειρη.
Οι γνώσεις μου αποκτήθηκαν από διάφορα σεμινάρια που έχω παρακολουθήσει από τα φοιτητικά μου χρόνια μέχρι και πρόσφατα.
Σε πρώτη φάση θα δείξω μαθήματα Λευκαδίτικου κεντήματος και στη συνέχεια την τεχνική του Λασέ.
Οποιαδήποτε από σας ενδιαφέρεται, τα μαθήματα και οι συναντήσεις μας θα γίνονται κάθε Δευτέρα απόγευμα 4- 7μμ σε αίθουσα απέναντι από το Λαογραφικό μουσείο Κρανιδίου.
Επιπλέον όποια κυρία επιθυμεί να διευρύνουμε τα είδη κεντήματος, τις τεχνικές και τις γνώσεις μας κι σε άλλα είδη χειροτεχνίας μπορεί να έρθει να το συζητήσουμε. 
Στόχος είναι να μάθουμε, να αναβιώσουμε, να διασώσουμε και να μεταδώσουμε τις γνώσεις μας σε κάθε ενδιαφερόμενη.
Πάντα πίστευα ότι η ενασχόληση με το κέντημα δίνει μια απερίγραπτη ψυχική ικανοποίηση και μπορεί να απολαύσεις ένα υπέροχο ταξίδι μέχρι την ολοκλήρωση του «έργου» που έχεις καταπιαστεί!
Μακροπρόθεσμα μπορούμε να δημιουργήσουμε και ένας είδος «Λέσχης Χειροτεχνίας» όπου άτομα με κοινά ενδιαφέροντα να μπορούν να συναντώνται και να δημιουργούν και γιατί όχι να επεκτείνουν και επαγγελματικά τη δραστηριότητα αυτή!
Να ευχαριστήσω το Δήμο Ερμιονίδας για την άμεση ανταπόκριση και υποστήριξη της προσπάθειας καθώς και την παραχώρηση της αίθουσας!

Σας περιμένω από κοντά!
Με αγάπη
Ευτυχία Ξυφτέρη